כאשר האישה ההרה נדרשת לשמירת הריון, עולה השאלה האם גמלת שמירת ההיריון תשולם לה רק במקרה של שמירת הריון מלאה, דהיינו שמירת הריון מוחלטת או האם ניתן לקבל גמלת הריון גם כאשר שמירת ההיריון היא חלקית?
בית הדין לעבודה פסק כי גמלה תשולם גם במקרה של שמירת הריון חלקית, באופן יחסי לחלקיות המשרה. ביה"ד לעבודה (בל 6967/04 וינברג נ' המוסד לביטוח לאומי), פורסם בנבו, עסק בסוגיה זו.
התובעת, עו"ד במקצועה, עבדה במשרד עורכי-דין. המעסיק הוא שותפות של עורכי דין שהשותפים בה הם חמה ובעלה של התובעת.התובעת הרתה ב- 3.8.03 וילדה את ביתה ב- 15.5.04. במהלך הריונה נדרשה התובעת ע"י רופאה לשהות בשמירת הריון מיום 1.3.04 ועד 20.4.04. למרות זאת החליטה התובעת לעבוד 13 ימים במהלך תקופה זו, אך רק בהיקף של 20% משרה. התובעת עבדה כפי יכולתה והרגשתה.
התובעת הגישה בקשה לקבלת גמלת הריון בשל היעדרות חלקית מעבודה. לדבריה בשל אילוצי עבודה דחופים וצרכים שונים, לא הייתה לה אפשרות לעבוד מהבית .
ביה"ד קיבל את תביעת התובעת ופסק כי:
סעיף 59 לחוק קובע כי מבוטחת המצויה "בשמירת הריון" שלושים ימים רצופים לפחות תהיה זכאית לגמלה.סעיף 58 לחוק קובע כי היעדרות מעבודה בשל "שמירת הריון" תהיה בהתאם לאישור רפואי בכתב. ואכן התובעת צירפה לתביעתה אישור רפואי כנדרש בחוק.
עוד קבע ביה"ד כי כבר נפסק בעבר שהיעדרות חלקית מזכה בגמלה (בענין משעני בל 0-121/98). התובעת נדרשה ע"י רופאה להיות בשמירת הריון ובשל כך היה עליה להיעדר מהעבודה תוך שהתובעת נוטלת על עצמה ועל עוברה סיכון, היא הגיעה לעבודה במשרה חלקית ע"פ יכולתה. ביה"ד פסק כי אין להעניש את התובעת על כך ולשלול ממנה את כל הגמלה, אך התובעת לא תקבל שכר עבור זמן העבודה החלקי (20%).
ביה"ד פסק כי מתן גמלת שמירת הריון מתקיימת גם במצב של היעדרות חלקית מהעבודה ופסק לתובעת דמי גמלת שמירת הריון בגין התקופה שמיום 1.3.04 ועד ל- 20.4.04, באופן יחסי לחלקיות (80%).
משרדה של עו"ד שחר מספק, בין שאר תחומיו, הכנת חוזים אישיים וייעוץ משפטי בתחום דיני עבודה הן בסקטור הפרטי על כל רבדיו והן במגזר הציבורי. בזכויות עובדים ע"פ חוזים אישיים/צווי ההרחבה במשק ו/או דיני המגן הכלליים. בתחום עבודת נשים מעניקה עו"ד שחר: ליווי מפוטרות בהריון בהליך במשרד התמ"ת; יצוג והגשת תביעות בבית הדין לעבודה וייצוג התובעות במהלך